top of page
Search

Gledanje serija na engleskom. Zašto da? Zašto ne?

Updated: Aug 23, 2021Sigurno su vam više puta rekli da će vaš engleski biti bolji ako krenete da gledate serije i filmove na engleskom. Ima logike, provedete par sati gledajući sadržaj koji su napravili native speaker-i. Kako bi na najbolji mogući način iskoristili vreme koje ste izdvojili za epizodu serije ili gledanje bilo kog sadržaja na engleskom bitne su sledeće stvari:


-Kvalitet i raznolikost sadržaja

-Da li taj sadržaj gledate uz pomoć titla ili ne

-Koliko ovaj sadržaj možete da razumete?Kako gledate filmove i serije sa titlom i koji titlom( engleskim ili srpskim) ili bez titla?


Ukoliko gledate sa srpskim titolom , nažalost nećete imati neku korist. Naš mozak gleda uvek da se što manje napreže i bira lakši put; drugim rečima provešćete sat vremena čitajući titl, nadam se serije koja vam se zaista gleda, a nećete naučiti ništa novo.


Ako gledate serije i filmove sa engleskim titlom, odlično! Učite i kako se reč piše, vežbate da pratite duži sadržaj na engleskom jeziku . Istovremeno čitate i slušate!


Kako da krenete da gledate serije i filmove sa engleskim titlom?


Ne morate odmah pogledati sat vremena serije, biće vam naporno i veoma brzo ćete izgubiti koncentraciju. Pogledajte prvo 15 minuta pa stanite, ako ste veći deo razumeli i ne osećate zamor, nastavite dalje. Kad da tražite nepoznate reči? Pokušajte da ih zapišete na papir dok gledate seriju/film pa da ih posle potražite. Zaustavite gledanje i odmah potražite reč ako vidite da je bitna za radnju i da će vam bez nje biti jako teško da pratite.


Kvalitet i raznolikost sadržaja


Nemojte gledati recimo samo Friends u krug na engleskom, ubacite nov sadržaj, pri tome ne mislim samo na novu seriju i tematiku nego i da engleski bude drugačiji to jest napredniji.


Za poslovni engleski i više nivoe B2,C1,C2 : Suits, House of Cards, The Newsroom


Friends: za B1 ali mogu da probaju i polaznici A2 nivoa .Tako da obratite na nivo na kom ste i na osnovu njega izaberite sadržaj koji ćete gledati, ne koristite srpske titlove i gledajte raznovrstan sadržaj.


Škola Nauči jezik sa Irinom nudi konverzacijske časove poslovnog engleskog jezika!


Kroz simulaciju poslovnih sastanaka i situacija učite nove reči, gramatiku i kako da efikasno i precizno izrazite svoje mišljenje, date pozitivan i negativan feedback, na šta i kako da obratite pažnju u izlaganju svog sagovornika. Prvi rezultati su posle 3 meseca! Naš cilj je da sa engleskim jezikom dobijete ono što želite!Upis je u toku za više informacija popunite kontakt formu na linku ili direktno pozovite na 063 707 33 93246 views0 comments
bottom of page