top of page
IMG-20201121-WA0043.jpg

Koji sam nivo?

Ako niste sigurni koji je vaš nivo poznavanja engleskog jezika, ne brinite.

 

Kad se prijavite na konverzacijski kurs( što možete učiniti pozivanjem 063 707 33 93 ili tako što ćete poslati mejl sa vašim imenom prezimenom i brojem telefona na mejl irina.kovacevic@naucijezik.com ) bićete testirani i potom smešteni u odgovarajuću grupu.

CEFR skala( The Common European Framework) se koristi u celoj Evropi kako bi se odredio nivo poznavanja jezika.

Šta ovo znači ?
 

Na primer, ako recimo imate položeni FCE( B2 nivo, engleski) i imate položeni francuski DELF B2 (B2 nivo, francuski ) znači da jednako dobro govorite francuski i engleski i da za oba jezika posedujete nivo B2.

Objašnjenje po nivoima:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nivoi su sledeći: A1, A2, B1, B2, C1 i C2.

A1

Ako pohađate A1 nivo ,znači da možete da odgovorite na pitanje i da ga postavite. Od vremena koristite sadašnje  i buduće vreme. Znate i po koju frazu i izraz.

Vi ste počeli da učite engleski jezik, učite nazive jela na engleskom, kako se kaže stolica, kuća na engleskom, kako se gradi sadašnje vreme na engleskom.

A2

Ako pohađate A2 nivo, sposobni ste da odgovorite na pitanje i da ga postavite. Napredovali ste od A1 nivoa, imate znatno bogatiji vokabular nego kad ste počinjali da učite engleski. Imate bolji akcenat. Na ovom nivou ćete proširiti vaš vokabular, naučićete prošlo vreme kao i Present Continuous( jedna vrsta sadašnjeg vremena koja se dosta koristi).

B1

 

Ako pohađate B1 nivo, možete da pravite kompleksnije i duže rečenice. Vaš vokabular pokriva širok spektar tema ali je potrebno da ga redovno aktivno koristite i da ga obogaćujete novim izrazima . Počinjete da učite složenije gramatičke konstrukcije kao što su kondicionali. U ovom nivou je bitno da akcenat bude na razvijanju vaših govornih sposobnosti i na unapređenju vašeg vokabulara.

B2

Ako pohađate B2 nivo sposobni ste da do 5 min bez prethodne pripreme pričate o temi koju poznajete na engleskom . Sastavlajte rečenice sa lakoćom, precizno i jasno odgovarate na pitanja, komentarišete i učestvujete u razgovoru.

Na B2 nivou akcenat je na vokabulary building , to jest na proširenju vokabulara, word formation, to jest na vrsti rečii idioiomima. Radi se intezivno na pisanom izražavanju i formalnom kontekstu.

 

Sa položenim FCE ili IELTS možete studirati i raditi u inostranstvu.

C1

C1 je visok nivo poznavanja jezika. Osnovna razlika između C1 i B2 je u složenosti rečeničnih konstrukcija i u terminologiji. 

Na C1 nivou se rade složeniji tekstovi i akcenat je na finesama u značenju.

C2

 

Još poznat kao naitve proficiency , Native speaker-i enmaju nužno C2 jer im nije potreban . Na C2 obrađuju se stručni tekstovi iz oblasti prava, ekonomije, politike...

Za više informacija pogledajte ponudu kurseva:

Brown and Green Clean Grid Interior Desi
bottom of page