top of page
Search

Kako da nikad ne naučite gramatiku engleskog jezika?



Da krenemo od početka , nastava engleskog jezika koju ste imali u osnovnoj i srednjoj školi je koristila zastarelu metodologiju. Čak i nastavnici koji su imali savremenije udžbenike, su i dalje tvrdoglavo insistirali na gramatici kao najbitnijoj veštini i ,,uslovu“ za savladavanje jezika.


Da li je gramatika bitna i da pravilno govorimo DA! Da li ćemo vežbanjem gramatike i učenjem predugačkih definicija progovoriti engleski NE!

Dakle, zašto sa vama nastavnici nisu radili takođe na govoru i na nekom smislenom savladavanju pisanja recimo kako da napišete dobar predlog saradnje na engleskom jeziku, kako da podneste zahtev ili žalbu?


Bilo im je lakše ovako a i nisu imali velike mogućnosti rada, iz veoma jednostavnog razloga, ne treba njima ni pametna tabla ni laptop da vas nauče da govorite jezik, sa ovim tehnološkim dostignućima je sigurno lakše ali ono šta im zaista onemogućava rad je broj učenika sa različitim nivoom znanja i sposobnosti! Kako biste vi naučili grupu dece ili tinejdžera kojih ima od 20-30 po odeljenju da govore strani jezik, jako teško! Gramatičke vežbe su savršen način da deca a i roditelji misle da se savladava jezik , u odeljenju je mir i tišina dok se rade ovi zadaci.


OK, šta sad? Prvo odbacite uverenje da ste antitalenat za engleski ili da imate bilo kakva ograničenja u savladavanju jezika jer nikad niste shvatali na času baš kad se upotrebljava Present Perfect Simple. Da biste ga koristili morate da ga i vežbate u govoru ne samo na papiru. Zaključak je sasvim logičan.


Tipična greška je da sednete neki dan i krenete da obnavljate celu gramatiku pređete sva vremena, zamenice, nepravilno množinu i šta sve ne.

Ovako, ima više stvari u engleskom jeziku koje treba da savladamo: reading, listening, writing, speaking , pronunciation i grammar. Znači gramatika je samo deo svega ovoga.


Najbitnije je da savladate govor i da kroz govorne vežbe učite jezik.

Ovakvi časovi će dati rezultate, ovakvi časovi su personalizovani i predstavljaju mentorki program savladavanja poslovnog konverzacijskog engleskog jezika. Model rada je prilagođen Vašim ciljevima, Vašem znanju, Vašim poslovnim izazovima i ambicijama.


Za više informacija pogledajte ponudu ovde ili me pozovite na 063 707 33 93

54 views0 comments
bottom of page