top of page
Search

Kako da nikad ne savladaš engleski?




Dosta u svojim postovima, blogovima, video klipovima i tutorijalima pričam o tome kako da samostalno savladate delove jezika i koji su časovi časovi koji daju prave rezultate.

Danas ću da okrenem priču i da govorim o tome kako da ne naučite engleski. Nije sve uvek do nastavnika i metode, takođe je i do vas.

Krećete sa optimizmom na časove, radite domaće i onda u jednom trenutku odustajete. Možda zaista časovi nisu bili odgovarajući. Možda časovi stvarno nisu davali rezultate. Možda metoda nije dobra. Sasvim je OK promeniti profesora. Ali, ako vi stalno upisujete nove kurseve, ako ste sebe nabedili da ste antitalenat za engleski jezik onda je problem do vas! Problem nije objektivan, u smislu da metoda ili profesor nisu dobri. Najbolje je da popričate sami sa sobom i vidite zašto da stalno iznova i iznova se odlučujete za kurs jezika a isti ne savladavate! Budite iskreni prema sebi i odlučite ovog puta da ga zaista savladate!


Najbolji recept kako da nikad ne naučite engleski ili bilo koji drugi strani jezik glasi ovako:

-Ubedite sebe da ste antitalenat -Odustajte od kursa posle mesec dana -Ne idite redovno na časove -Ne obnavljajte gradivo

Nekad nije do profesora, nekad je do vas!


Obnavljanje gradiva je jako bitan deo u učenju jezika. Ne možete očekivati da ćete na času naučiti sve. To je jednostavno nemoguće. Pokušajte da gradivo razčlanite na manje oblasti. Pokušajte da obnavljate posle svakog časa.


Kakvi časovi daju rezultate?


-Časovi koji su 70% vremena fokusirani na najbitniju jezičku veštinu govor

-Časovi na kojim se ne koriste bajati tekstovi stari od 5-20 godina

-Časovi na kojima ne vlada uverenje da će se govor savladati besmislenim vežbanjem gramatike od danas do sutra ujutru i čitanjem predugih tekstova!

-Časovi na kojima se koristi savremeni materijal sa CNN, BBC, Forbes, New York Times, The Guardian-a

-Časovi na kojima se koriste kraći video klipovi sa NBC, Fox, BBC Reels-a

Konverzacijski časovi poslovnog engleskog jezika daju realne rezultate posle samo 3 meseca!


Uverite se i sami! Zakažite svoje free konsultacije i pitajte me sve vezano za časove!

Možete me kontaktirati na 063 707 33 93 ili na irina.kovacevic@naucijezik.com

56 views0 comments
bottom of page