top of page
Search

Koliko treba vremena da pređete sa jednog nivoa na drugi?

Updated: Aug 23, 2021
Ovo pitanje je pogotovo bitno ako želite da odete u inostranstvo ili imate bitne poslovne sastanke za koje Vam je engleski potreban.


Nadam se da smo svi prevazišli mit o engleskom za 20 dana. Za 20 dana možete savladati deo određene terminologije, možete naučite osnove engleskog ali da postanete fluetni ili savladate ceo nivo u engleskom nažalost ne možete.


Koji svi nivoi postoje? Svi evropski jezici regulisani su CEFR internacionalnom skalom koja se kreće od A1-C2 nivoa( za više o nivoima pročitajte ovaj moj tekst ). Većini je cilj da postigne B2 jer sa ovim nivoom uz adekvatne pripreme možete polagati FCE, IELTS i TOEFL(više o pripremama vidite ovde ).


Kako da znam koji sam nivo? Kako bi ste stekli okvirnu sliku uradite Cambridge test sa ovog linka a za detaljniju procenu koja obuhvata testiranje i GOVORA(najbitnije jezičke veštine) zakažite svoje testiranje na mejl irina.kovacevic@naucijezik.com.


I koliko mi na kraju vremena treba da pređem sa jednog nivoa na drugi? Po nekim skalama kao što je dato na Cambridge sajtu potrebno je od 100-150 , nekad i po 300 sati(misli se na školske časove da se pređe sa jednog nivoa na drugi).


To je baš dosta vremena, da li može brže? Može, sve zavisi od metode koja se koristi i koliko vremena i truda uložite u učenje van časova- zadatak je Vašeg profesora i mentora da Vam daje dodatna vežbanja i zadatke. Konverzacijski časovi daju brže rezultate jer savladavamo najbitniju jezičku veštinu GOVOR. Takođe radimo obe vrste engleskog: Business & General English.


Potrebno je od 6 meseci do godinu dana da se pređe ceo nivo. Ovo zavisi od brojnih faktora, da li krećemo recimo od B1 nivoa ili već imate neko znanje pa krećemo od recimo B1+ pa možemo brže da pređemo na B2, da li redovno idete na časove...


Za sve informacije o časovima(individualni, grupni) pišite mi na : irina.kovacevic@naucijezik.com.


Prijavite se za mejl listu kikom ovde


Škola Nauči jezik sa Irinom nudi konverzacijske časove poslovnog engleskog jezika!


Kroz simulaciju poslovnih sastanaka i situacija učite nove reči, gramatiku i kako da efikasno i precizno izrazite svoje mišljenje, date pozitivan i negativan feedback, na šta i kako da obratite pažnju u izlaganju svog sagovornika. Prvi rezultati su posle 3 meseca! Naš cilj je da sa engleskim jezikom dobijete ono što želite!
Upis je u toku za više informacija popunite kontakt formu na linku ili direktno pozovite na 063 707 33 93862 views0 comments

Comments


bottom of page